PUBLIKUMSPRISEN 2015

Publikums foretrukne kunstner var i 2015 Maja Malou Lyse, der viste to fotoarbejder med fokus på sociale og æstetiske konstruktioner af køn i samtiden.

Maja Malou Lyse havde to værker antaget på KP15. Her "Womanliness can be assumed and worn as a mask" (fotografi + tekstark).

Publikumsprisen 2015
Med fokus på det problematiske i en kønsbetinget (og ensidig maskulin) fortolkning af kunsten, lykkedes det Maja Malou Lyse at vække så meget positiv opmærksomhed, med sine to fotografiske værker udstillet på KP15, at hun fik de fleste stemmer fra publikum på den velbesøgte KP, SPRING & SOLO 2015.

Læs også omtale i Stiften - Her er publikums favorit

Maja Malou Lyses egne ord ved overrækkelsen af Publikumsprisen:
Tak til alle som har stemt på mig - jeg er sindssygt beæret over at vinde Publikumsprisen frem for KP prisen, da magten bliver taget fra få og givet til mange.
Jeg bruger kunsten som et redskab til at undersøge sociale og æstetiske konstruktioner af køn i samtiden, bl.a. ved at bruge min egen krop som motiv. Jeg sætter enormt stor pris på forståelse og anerkendelse af mit arbejde.
Kunstverdenens dannelse af præferencer til en maskulinfortolket kunst har været til stor debat den seneste tid, og jeg ser dette som et skridt i en rigtig retning.
Jeg vil dedikere denne pris til alle kvinder i kunsten. Tak!


Se også Maja Malou Lyses egen hjemmeside: http://majamaloulyse.info/


Maja Malou Lyse: "Hang In There, Baby" (fotografi, 84x60 cm)
Angående Publikumsprisen oplevede vi en stigning i stemmetallet i forhold til tidligere år, hvilket understreger at de besøgende på udstillingen gerne engagerer sig - også på denne måde.
I alt blev afgivet 416 stemmer.
Stemmetallene lå tæt blandt dem, der fik flest:
43 stemmer - Maja Malou Lyse.
41 stemmer - Tine Adler (#1: Hældning)
41 stemmer - Søren Lyngsø Knudsen (SPRING - Animatede Glass & Animated Brass)
39 stemmer - Noelia Mora Solvez (#40: Birdwoman)
32 stemmer - Kaj Nielsen (#46: Dødens Karrusel)
(Øvrige stemmer blev fordelt på de øvrige udstillere)


PUBLIKUMSPRISEN tilfalder den kunstner, der i løbet af udstillingsperioden modtager flest stemmer fra det besøgende publikum. Prisen gives som et rejselegat på 10.000 kr. og er doneret af
Kunstnernes Påskeudstilling
Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13,
DK-8000 Aarhus C
Kontakt: info@kp-spring.dk // Tlf.: +45 22512243

KP på Facebook