KP-PRISEN 2019

'Inrejse'var titlen på den både bevægende og tankevækkende animationsfilm af David Ramirez Gomez, der i 2019 fik KP-prisen. Den godt 5 minutter lange film omhandlede nogle af de menneskelige tragedier og traumer, der kan være forbundet med indvandring og migration.

Stillbillede fra 'Inrejse', af David Ramirez Gomez.

Juryen, der i år bestod af Jesper Rasmussen, Jens Erik Sørensen og KP’s formand Lisbeth Bachman gik samtlige værker på KP19 grundigt igennem, og at valget faldt på 'Inrejse' kunne motiveres således:

Videoen er frisk og legende i sin brug af animation, der nærmest er en slags 3D-animation, hvor de flade tegninger bevæger sig som papirobjekter i rummet.
De animerede karakterer er tegnet som grove, karikerede og uskønne figurer samtidig med, at de nærmest er yndefulde i deres animerede bevægelser.
Kombinationen af animation og realoptagelser mimer den klassiske brug af kunstig bagprojektion i bilscener i gamle spillefilm.
’Inrejse’ rummer desuden dramatisk overbevisende lys- og skyggevirkninger og klipningen er dynamisk og effektfuld.KP-Prisen 2019 overrækkes af KP’s formand Lisbeth Bachman til en glædeligt overrasket David Ramirez Gomez (Foto: KP)


Juryen i aktion – fra venstre Lisbeth Bachman, Jesper Rasmussen og Jens Erik Sørensen. (Foto: Kim Haugaard).

>> Colombianer i Aarhus scorede KP-prisen_Århus Stiftstidende_2019-03-30_af Hans Petersen
KP-PRISEN er et rejselegat på 10.000 DKK
doneret af
Kunstnernes Påskeudstilling
Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13,
DK-8000 Aarhus C
Kontakt: info@kp-spring.dk // Tlf.: +45 22512243

KP på Facebook