Publikumsprisen 2012

Michael Würtz Overbeck, "Deconstructing Reality" - udstillet på SPRING12. (Foto: Thomas Knoop).

Publikumsprisen 2012 gik til Michael Würtz Overbeck for installationen Deconstructing Reality

Blandt samtlige værker udstillet på KP12, SPRING12 & SOLO12 blev Deconstructing Reality det værk, der modtog flest stemmer afgivet af publikum. Værket kunne opleves i rotunden i Århus Kunstbygning, og var bl.a. karakteriseret ved at publikum kunne gå ind i det – og miste orienteringen i smalle mørke gange.

Michael Würtz Overbeck udstillede på SPRING12. Se mere her. 

Om sit arbejde generelt skriver han:
Jeg arbejder indenfor et interdisciplinært felt med tegning, objekter og rumlig installationer. Jeg søger at dissekere det spændingsfelt, der ligger mellem virkelighed og fiktion. I dette felt udforsker og fokuserer jeg på menneskets iboende frygt og angst. Min praksis er centreret omkring mennesket og menneskets natur, hvor jeg trækker på forskellige områder såsom psykologi, filosofi, populærkultur og samfundet generelt. Dette udforskes i en tredimensionel kontekst, hvor beskueren udfordres til at interagere kognitivt med værket.

Michael Würtz Overbeck (født 1982) er uddannet ved Det Fynske Kunstakademi.
www.michaelwurtzoverbeck.dk


PUBLIKUMSPRISEN tilfalder den kunstner, der i løbet af udstillingsperioden modtager flest stemmer fra det besøgende publikum. Prisen gives som et rejselegat på 10.000 kr. og er doneret af

Kunstnernes Påskeudstilling
Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13,
DK-8000 Aarhus C
Kontakt: info@kp-spring.dk // Tlf.: +45 22512243

KP på Facebook