Publikumsprisen 2013

"Living outside #5", maleri af Herdis Jensen, der modtog årets Publikumspris. (Foto: Niels Åge Skovbo)

Publikumsprisen 2013 gik til Herdis jensen der udstillede tre malerier "Living outside #3 - #4 - #5".

Blandt samtlige udstillere på KP13 og SPRING13 fik Herdis Jensen flest stemmer af det besøgende publikum.
I alt blev afgivet 510 stemmer. De 51 gik til Herdis Jensen, 35 gik til Kræsten Krum Byskov og 30 stemmer gik til Diego Roig.

I sagens natur kan Publikumsprisen, der alene er givet på grundlag af en sammentælling af stemmer, ikke motiveres - vi kan håbe, at publikum har benyttet lejligheden til rent faktisk at diskutere hvilke kunstværker, der er bedst - om ikke med andre, så i det mindste med sig selv. Men ingen kender jo til den enkeltes bevæggrund.
Et forhold, der på overraskende vis også kommer til udtryk i Herdis Jensens billedserie, der netop tematiserer den hjemløses "stumhed" - vi ser kun spor og efterladenskaber.
Overordnet set er Herdis Jensen optaget af mennesker, der er udsatte. Om de hjemløse siger hun: "Man skal være stærk for at leve på gaden. Her kan man ikke lukke sig inde, og det kræver ekstra kræfter." I de tre malerier fremstiller hun steder, hvor hjemløse finder rum for ophold - i Aarhus, Paris og Hongkong.
Og så er det godt malet.

Link til Herdis Jensens egen hjemmeside her


PUBLIKUMSPRISEN tilfalder den kunstner, der i løbet af udstillingsperioden modtager flest stemmer fra det besøgende publikum. Prisen gives som et rejselegat på 10.000 kr. og er doneret af


Kunstnernes Påskeudstilling
Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13,
DK-8000 Aarhus C
Kontakt: info@kp-spring.dk // Tlf.: +45 22512243

KP på Facebook