KP-prisen 2014

KP-prisen til én af de mere stilfærdige på KP14
Juryen, der i år har bestået af Rektor for Kunstakademiet, billedkunstneren Jesper Rasmussen, KP's formand Anne Katrine Graah Rasmussen  og Jens Erik Sørensen - var enige om denne gang at give rejselegatet til en af de mere stilfærdige kunstnere på KP - een som i et abstrakt billedsprog arbejder med at undersøge de basale kunstneriske muligheder omkring rum, linie, form, farve og lys.
(Uddrag af Jens Erik Sørensens tale ved overrækkelsen af KP-prisen 2014)


Katrine Hvid overrækkes KP-PRISEN 2014 af Jens Erik Sørensen

Ved den velbesøgte fernisering på KP14 & SPRING14 i Kunsthal Aarhus lørdag d. 12. april blev det afsløret hvem der skulle modtage året KP-pris.
Katrine Hvid modtog prisen på 10.000 kr for en række nedtonede og perfektionerede abstrakte værker, der lægger op til en fordybelse i et univers, der bl.a. kendetegnes ved en ekstremt sofistikeret klangrigdom i farven samt et nuanceret spil i brydningen mellem overflader af forskellige grader af mathed/blankhed.

Det måske mest iøjnefaldende værk ”Ai-iro x-rays”, består af en række malerier på papir malet kun med farven indigo (en dyb blå). Farven er valgt fordi denne blå rummer den største mulighed for udtoning mellem lys og mørke.
Værket er en art ”udvidet maleri”, da de enkelte malerier er arrangeret på et bord belyst med et lysstofrør – både for at kontrollere lysindfaldet og for at præcisere betragtersituationen.


Detail from ”Ai-iro x-rays” (Foto: Lars Svanholm)

Katrine Hvid har arbejdet med visuelle udtryksformer i en længere årrække, men kommer oprindeligt fra musikkens verden, hvor hun bl.a. har optrådt som sanger. Desuden har hun en cand. Phil i musikvidenskab.

...

Herunder den fulde ordlyd af Jens Erik Sørensens tale ved overrækkelsen af KP-prisen 2014.

Kære kunstnere og kunstvenner
Det er med stor glæde jeg i dag på vegne af Aarhus Stiftstidendes Fond kan uddele Fondets Rejselegat til en af KP 14' s deltagende kunstnere.
Rejselegatet er ikke stort - det er på 10.000 kr - men jeg kan oplyse jer om, at det har været et stort arbejde for den lille kunstjury at vælge blot een blandt de mange spændende kunstnere der udstiller i år. For årets udstilling strutter jo af talent inden for mange forskellige medier og stilarter.
Juryen, der i år har bestået af Rektor for Kunstakademiet, billedkunstneren Jesper Rasmussen, KP's formand Anne Katrine Graah Rasmussen og undertegnede, - var enige om denne gang at give rejselegatet til en af de mere stilfærdige kunstnere på KP - een som i et abstrakt billedsprog arbejder med at undersøge de basale kunstneriske muligheder omkring rum, linie, form, farve og lys.
Med engagement og trang til fordybelse søger hun at aftvinge sin kunst nye udtryk og nye former både på væg og på gulv.
Måske kan hendes kunst virke lidt undseelig og reserveret i en tid, hvor der ellers er skruet helt op for billedeffekterne i verden omkring os. Men måske netop derfor har juryen valgt en kunstner  hvis værker er nedtonet og perfektionerede.
En enig jury har således besluttet at give Aarhus Stiftstidendes Fonds Rejselegat 2014 til:
......Katrine Hvid.

Tillykke ! Vi ønsker God rejse !


En del af triptykonet "Goldberg revisited" (Foto: Lars Svanholm).


>> Billeder fra votering og overrækkelse af KP-prisen
Kunstnernes Påskeudstilling
Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13,
DK-8000 Aarhus C
Kontakt: info@kp-spring.dk // Tlf.: +45 22512243

KP på Facebook