Publikumsprisen 2014

Publikumsprisen 2014 gik til Olga Benedicte Sandborg, der på KP14 udstillede to værker – videoværket ”Veni, Vidi, Vici” og skulpturen ”Nonverbal kommunikation – Mislykket samtale”.


Udsnit af "Nonverbal kommunikation - Mislykket samtale" (Foto: Jens Møller)

Det er Aarhuus Stiftstidendes Fond, der står bag rejselegatet på 10.000 kr, som blev uddelt d. 30. april til den blandt publikum mest populære udstiller på KP & SPRING 2014. 
Enhver, der har besøgt udstillingen, har med sin stemme kunnet pege på det mest spektakulære, tankevækkende, bevægende eller på anden måde mest interessante værk/kunstner.
Den enkelte gæsts motiv for at stemme på lige netop det ene fremfor det andet, kan man kun gisne om, men det står uimodsagt, at Olga Sandborgs to bidrag på KP14 bestemt hører til de opsigtsvækkende. I videoen ”Veni, Vidi, Vici” ses en næsten totalt lammet mand blive malet grøn fra tå til top samtidig med at man hører en kvindestemme (kunstnerens) stave sig igennem værkets titel via en staveplade. I skulpturen ”Nonverbal kommunikation – Mislykket samtale”, der består af en kæmpestor delvist udrullet papirrulle, er selve samtalens enkelte ord udskrevet – et kunstgreb, der udstiller både det kollossalt besværlige og omstændelige ved denne type kommunikation, og samtidig det trøsterige i, at samtalen rent faktisk er mulig med en god portion vilje og tålmodighed.

Olga Benedicte Sandborg er 1. års studerende på Det Jyske Kunstakademi og bosat i Aarhus.


Til højre videoværket ”Veni, Vidi, Vici” (Foto: Lars Svanholm)


>> Hun maler en nøgen mand grøn_omtale i JP Aarhus


PUBLIKUMSPRISEN tilfalder den kunstner, der i løbet af udstillingsperioden modtager flest stemmer fra det besøgende publikum. Prisen gives som et rejselegat på 10.000 kr. og er doneret af

Kunstnernes Påskeudstilling
Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13,
DK-8000 Aarhus C
Kontakt: info@kp-spring.dk // Tlf.: +45 22512243

KP på Facebook