KP-PRISEN 2018

Det blev Sine Vadstrup Brooker, der i 2018 fik KP-Prisen for video- og lydværket ’For The Time Being’. Et 18:10 minutter langt værk, der blev udstillet i sit eget mørklagte rum i Kunsthal Aarhus på KP18.


Stillbillede af ’For The Time Being’, som det kunne opleves i Kunsthal Aarhus med det næsten 3 meter høje billede. (Foto: Jens Møller).

Juryen, der i år bestod af Jesper Rasmussen, Bodil Sohn og KP’s formand Lisbeth Bachman var ikke i tvivl og motiverede valget således:

Gå ind og se Sine Vadstrup Brookers videoinstallaition ’For The Time Being’.
Se den i alle de 18 minutter den varer, for selv om den ved første øjekast måske virker statisk og repeterende i sin evigt kredsende affilmning af et kvindehoved, så etablerer den undervejs et dynamisk forløb af skiftende billerum og et grafisk billedsprog, der med visuelt overskud skaber sin helt egen fortælling og skønhed.
Filmen er i høj grad en fotografs værk. Hele udtrækket af fotografiske teknikker og optiske virkemidler er i brug; ekstrem kontrast, close up, uskarphed, overbelysning, negativer, solarisering og så videre. Alt er i sort-hvid. Undertiden er der kun sort eller kun hvid. Filmens egen grafiske materialitet spiller hovedrollen.
Hele tiden transformeres billedet i flydende overgange mellem figuration og abstraktion, et ansigts linjer konverteres til et landskab af abstrakte strukturer, lys og skygge opsluger hinanden på skift i bevægelige mønstre, der igen bliver til et omrids af et ansigt. Alt er i konstant forandring. Det specielle, smalle, vertikale billedformat udnyttes dramatisk til at lade billedinformationen passere hurtigt forbi, hele tiden ind og ud af billedskærmen.
Desuden er værket en vellykket enhed af billede og lyd. Den elektroniske musik skifter mellem at være ambient og dynamisk, og skaber et lydligt rum i direkte samspil med billedsiden. Ofte pulserer og sitrer de i takt, og klipning og animation bidrager til at forbinde sekvenser af både billede og lyd.

’For The Time Being’ er en syntese af det filmiske og det statiske, der løbende transformerer sig selv. Den er alle 18 minutter værd, i hvert fald For The Time Being, indtil videre.

Tillykke til Sine Vadstrup Brooker med KP-Prisen 2018


KP-Prisen 2018 overrækkes af Jesper Rasmussen til Sine Vadstrup Brooker og David Adler (der har været medskaber af ’For The Time Being’). (Foto: KP)David Adler og Sine Vadstrup Brooker foran deres fælles videoinstallation, der vandt KP-prisen. (Foto: Kim Haugaard)

Presseomtale i Århus Stiftstidende
>> Det tager 18 minutter at se KP's bedste værk_Århus Stiftstidende_2018-03-18_af Hans Petersen

>> Sine Vadstrup Brookers hjemmesideKP-PRISEN er er et rejselegat på 10.000 kr.
doneret af
Kunstnernes Påskeudstilling
Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13,
DK-8000 Aarhus C
Kontakt: info@kp-spring.dk // Tlf.: +45 22512243

KP på Facebook