SPRING17 - intro 2

22-02-2017


SPRING17 + SPRING17-SATELLIT

SPRING er KP’s faste og vigtige følgesvend, der er sat i verden for at give særligt lovende, unge eller nyetablerede kunstnere et frugtbart rum, hvor de kan udvikle deres kunstneriske arbejde og møde dets publikum. SPRING-udstillerne er udvalgt af KP’s bestyrelse, og inviteres på baggrund af, at de tidligere har fået et eller flere værker udtaget til KP, som har afsløret et spændende potentiale. Men en invitation til at udstille på SPRING er ikke blot et adgangskort til en fysisk og praktisk udstillingsramme. Talenterne bliver inviteret ind i en proces, hvor de under kyndig vejledning får gode råd og sparring til at udvikle deres individuelle værker og fælles udstilling. I 2017 er det billedkunstner Tanja Nellemann, der fungerer som vejleder for årets udstillere. Tanja Nellemann har før haft rollen som SPRING-vejleder, og er selv uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2001. 

For SPRING er det nyt at et af projekterne forholder sig til Aarhus by, nærmere bestemt Aarhus Havn. Det drejer sig om Yngvild Sæters bidrag med titlen:
“Advanced Notice of Arrival - the future presents the past”.
I en fjern fremtid, er rester fra shipping industrien dukket op. Stort set al viden om shipping industrien er gået tabt, og fremtidens forskere aner ikke, hvordan tingene passer sammen, eller hvilken slags samfund de stammer fra. En fremtidig museumsgenstand præsenteres for offentligheden som et uvurderligt fund.

SPRING17-satellit vises i Dome of Visions, Inge Lehmanns gade, Pier 2.


SPRING17 - intro

14. september 2016


Til SPRING17 har KPs bestyrelse inviteret
Carola Björk (SE)

Julie Greve Lindholm

Kamilla Jørgensen 
Yngvild Sæter (NO)
til at udvikle og vise større individuelle projekter i samarbejde med hinanden og med den tilknyttede vejleder, billedkunstner Tanja Nellemann.

SPRING17
bliver vist som en samlet iscenesættelse i Kunsthal Aarhus samt på en havnenær lokalitet (Yngvild Sæter).
Udstillingsperioden er d. 1. - 30 april 2017 (sideløbende med KP17).

Projektudkastene lægger op til følgende undersøgelser:
Carola Björk/REM; Sequence 3 – det fotografiske billede, dets modeller og rumlige nærvær.
Julie Greve Lindholm/Nærværets Anatomi – tilstande af nærvær og fravær udforsket i figurativt maleri.
Kamilla Jørgensen/(uden titel) – vha manipulation og leg med andres tekster udforskes det skrevne ord og dets multidimensionalitet. Konkretpoesi, visualiseret litteratur.
Yngvild Sæter/Gate of Gods – Stedsspecifikt på Aarhus Havn:
med en ”Cargo-cult” tilgang til shipping industrien på Aarhus Havn udformes en stedsspecifik installation vha fundne og sammensatte objekter fra havnemiljøet. Gate of Gods vises på en havnenær lokalitet.Overgangen til en ny sæson

8. juni 2016

SPRING16

Selvom SPRING16 har lukket og slukket for snart længe siden (17. april), vil vi alligevel gerne takke for indsatsen til Janne Kruse, Karen Gamborg Knudsen, Søren Krag og vejleder Tanja Nellemann Poulsen. Forløbet har været meget interessant frem mod udstillingen, og heldigvis faldt alt på plads til sidst. Vi håber også, at publikum har fundet sig udfordret af værkerne. En form for anerkendelse må det vel også være, at Søren Krags to vægbilleder blev købt af Aarhus Kommune.

Mere om SPRING16 her
SPRING16 katalog her

SPRING17

KPs bestyrelse er i øjeblikket i færd med at udvælge næste års SPRING udstillere. Vi har modtaget 9 lovende projektforslag, så potentialet til en fremragende SPRING17 er til stede.

Find Dome of VisionsSPRING tidligere


Om SPRING16 og tidligere SPRING udstillinger - se mere her


KPs billedarkiv


Fotografierne må gerne benyttes til egne ikke kommercielle formål. Husk dog altid at kreditere fotografen.


Kunstnernes Påskeudstilling
Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13,
DK-8000 Aarhus C
Kontakt: info@kp-spring.dk // Tlf.: +45 22512243

KP på Facebook