Vejledning og betingelser KP21-digital

Har du spørgsmål til nedenstående vejledning og betingelser KP21-digital eller brug for flere oplysninger, er du meget velkommen til at kontakte KP.
E-mail: info@kp-spring.dk
Tlf.: 2251 2243 (hverdage kl. 10-15).


Bemærk at KP21-digital efter aftale med udstillerne er forlænget til 1. juli 2021.
(opdateret 27. april 2021)


Ansøgningsprocedure

Hele ansøgningsproceduren til KP21-digital sker online på KP's hjemmeside 10. - 17. januar 2021.
Det gælder tilmelding, registrering, betaling, udfyldning af ansøgningsblanket samt upload af billeder.
DEADLINE 17. januar kl. 24:00

Registrering
Som første trin i ansøgningsprocessen skal du lave en tilmelding, hvor bliver du bedt om at registrere dig med email-adresse, navn, adresse og telefonnummer. Det er informationer, der alene benyttes til kommunikation i forbindelse med ansøgning og udstilling. Vi deler ikke informationerne med uvedkommende og sletter dem fra vores servere, når de ikke længere er aktuelle i forbindelse med årets udstilling.

Har du egen hjemmeside eller en Instagramprofil kan link hertil angives i 'Mine oplysninger' efter gennemført tilmelding og betaling. Får du værker antaget på udstillingen, opretter vi et link til din hjemmeside / Instagramprofil på KP's hjemmeside.

Betaling
Ansøgningsgebyret på 550 DKK betales online som næste trin i ansøgningsprocessen. Der kan nu betales med Mobile Pay eller med følgende kort: Dankort, VISA, MasterCard, Maestro eller JCB.

Ved kortbetaling vil du blive bedt om at godkende din betaling med 3-D Secure.
Du kan godkende en kortbetaling på to måder afhængigt af om du bruger smartphone, tablet eller pc.

 1. NemID (smartphone eller tablet). Du vil i forbindelse med en betaling blive bedt om at taste dit NemID brugernavn samt adgangskode og herefter bekræfte via NemID appen eller NemID nøgleviser.
 2. Engangskode samt kodeord (pc). Du modtager en engangskode på SMS, som du skal indtaste sammen med dit eget kodeord. Kodeordet skal du selv oprette, det gør du på denne side (oprettelsen kræver NemID). Hvis der er tilknyttet et telefonnummer til dit kort, vil du modtage en engangskode via SMS, når du handler. I SMS´en står der, udover engangskoden, hvilken forretning du er ved at handle hos, og hvilket beløb du skal godkende. Du indtaster engangskoden samt dit kodeord på hjemmesiden for at afslutte dit køb. Det er vigtigt, at teksten i Sms’en afspejler det køb, du er i gang med at foretage, tast aldrig koden hvis du er i tvivl!

Kvittering
Tilsendes pr e-mail umiddelbart efter at betaling er gennemført. Den indeholder journalnummer samt adgangskode, der skal benyttes til login på anmeldelsesblanketten. Her kan du uploade dine bidrag og redigere indtil deadline d. 17. januar 2021 kl. 24:00.

Tjek din spam-mappe
Bemærk at kvitteringen sendes som automatisk mail. Det kan indebære, at kvitteringen bliver behandlet som spam. Tjek derfor altid spam-mappen, hvis kvitteringen ikke er nået frem indenfor et par minutter.

Hvis der er problemer med betalingen, kontakt venligst KP.
E-mail: info@kp-spring.dk // tlf.: +45 2251 2243

Login
For at lave din ansøgning skal du starte med at logge ind på din ansøgningsblanket. Benyt journalnummer (KP21-xxxx) og pin-kode fra din kvittering, som du fik tilsendt efter, at betalingen blev gennemført.

Udfyldning af ansøgningsblanket
Anmeldelse og upload af værker sker på ansøgningsblanketten. Der kan anmeldes op til 6 værker på én ansøgningsblanket, og hvert enkelt værk kan dokumenteres med op til 4 billeder. Du behøver ikke at bruge alle fire billedfelter, hvis ikke det giver mening i forhold til dit værk.
Hvis du ønsker at indsende flere end 6 værker, må du købe et nyt journalnummer.
Følg i øvrigt vejledningen på ansøgningsblanketten.

Det er en god idé at have klargjort billedmaterialet inden du starter.
Se Tekniske krav.

Bemærk
- at kun billedfiler (jpeg) kan uploades på blanketten.
Alle andre filtyper kan ikke uploades på ansøgningsblanketten, men har du video-,  lyd- eller andre filtyper uploadet til fx YouTube, Vimeo eller dropbox kan du lægge et weblink hertil på ansøgningsblanketten.
Alternativt kan video-,  lyd- og andre filer sendes direkte til KP på én af følgende måder:

 • Hvis en fil er mindre end 2 GB kan med fordel sendes via www.wetransfer.com til info@kp-spring.dk. Husk at angive journalnummer og værknummer.
 • Hvis en fil er større end 2 GB indleveres/sendes på en usb-disk med tydelig angivelse af journalnummer og værknummer. Denne skal være fremme senest mandag d. 18. januar 2021 på adressen:
  Kunstnernes Påskeudstilling
  Kunsthal Aarhus
  J.M. Mørks Gade 13
  8000 Aarhus C

Upload altid et stillfoto på ansøgningsblanketten, da det sikrer en hurtig identifikation af det anmeldte værk.
Alle værker skal anmeldes på ansøgningsblanketten.

Prissætning af værker
Hvis et værk er til salg skal en salgspris noteres. Hvis ikke skrives bare 'Privat' i prisfeltet.
Der beregnes 35% af salgsprisen i provision til KP. Husk at indregne dette i salgsprisen.
Forsikringssum er ikke aktuelt for værker antaget på KP21-digital, da værkerne ikke udstilles fysisk i Kunsthal Aarhus, men alene udstilles online.

Efterredigering og deadline
Der kan frit redigeres i tekst, og der kan uploades nye billeder i hele ansøgningsperioden.
Efter deadline 17. januar 2021 kl. 24:00 låses for redigering, men du kan se ansøgningen indtil udstillingen er afsluttet.

Når du har uploadet et billede og klikket på GEM, har vi det på vores server og det er på denne måde sendt ind. Du behøver ikke foretage dig mere.

 

Når du har uploadet et billede og klikket på GEM, har vi det på vores server og er på denne måde sendt ind. Du behøver ikke foretage dig mere.

Svar på ansøgning

Hvornår får jeg svar?
Svaret forventes udsendt mandag d. 8. februar 2021 til den e-mail adresse, du oplyste ved tilmelding.
Tjek også din spam-mappe.

Ingen værker antaget?
Du behøver ikke foretage dig noget.
Når du er kommet dig over skuffelsen, så husk på, at vi alle uden undtagelse har prøvet at blive afvist. Det er normalt kun ca. 5% af de indsendte værker, der antages.

Har du indsendt usb-disk til censurering, retursender vi materialet, hvis du ønsker det.

STORT TILLYKKE
KP sørger for at dine antagne værker præsenteres bedst muligt på KP's hjemmeside (og evt. via links til særskilt software).
Vi kontakter dig, hvis der er tekniske udfordringer i forbindelse med dit værk, eller det på anden måde kræver din medvirken at vise dit værk.

Selvom KP21-digital alene er en online udstilling, er du inviteret med til åbning af KP20, SPRING20 og KP21-digital i Kunsthal Aarhus lørdag d. 27. marts 2021 - hvis Covid-19 restriktionerne ellers tillader det.

KP21-digital vises online 27. marts – 25. april 2021.
Det er i samme tidsrum som KP20 og SPRING20 udstilles i Kunsthal Aarhus.

Udstilling

KP21-digital vises på KP's hjemmeside 27. marts – 25. april 2021
KP sørger for at dine antagne værker præsenteres bedst muligt på KP's hjemmeside (og evt. via links til særskilt software).
Vi kontakter dig, hvis der er tekniske udfordringer i forbindelse med dit værk, eller det på anden måde kræver din medvirken at vise dit værk.

KP21-digital vises online 27. marts – 25. april 2021.
Det er i samme tidsrum som KP20 og SPRING20 udstilles i Kunsthal Aarhus.

Værksalg på KP
KP varetager salg af værker fra udstillingen, og der beregnes derfor  35% af salgsprisen i provision til KP.
Husk at indregne dette i din salgspris på ansøgningsblanketten.

FAQ - ofte stillede spørgsmål

Online ansøgning åbner: Søndag d. 10. januar 2021 (Link til registrering og betaling findes på dette site fra d. 10. januar)
Deadline online ansøgning: Søndag d. 17. januar 2021 kl. 24:00

Censur afsluttet: Torsdag d. 4. februar 2021
Censur svar: Mandag d. 8. februar 2021

Fernisering: Lørdag d. 27. marts 2021, kl. 14-17 i Kunsthal Aarhus og online adgang åbnes.
Udstillingsperiode: Søndag d. 28. marts - søndag d. 25. april 2021

KP21-digital efterspørger digitale kunstværker og IKKE reproduktioner af analoge værker.

Definition af digital kunst
Vi definerer digital kunst som kunstnerisk formgivning, der har digitale og elektroniske medier som grundlag for en kunstpraksis. Værkerne kan være tværæstetiske (visuelle medier, musik, performance, lys etc. i samme værk), og/eller rumme interaktive aspekter.
Af overordnede genrer indenfor den digitale kunst kan nævnes: videokunst, lydkunst, netkunst, spil, podcast, software kunst, augmented reality og cross-media projekter.

 • Den kunstneriske idé skal være funderet i det digitale format. Vi ønsker IKKE affotograferinger af analoge kunstværker.
 • Værket skal være skabt til at kunne fungere på gængse digitale platforme som computer, tablet og smartphone – både Android og iOS (og evt. via links til særskilt software).

Tekniske krav generelt i forbindelse med udstillingen
Til KP21-digital skal publikum kunne tilgå dit værk på almindelige digitale platforme som computer, tablet og smartphone (både Android og iOS). Det er derfor nødvendigt at værket kan fungere på disse platforme, for at et værk kan komme i betragtning til udstillingen.

Tekniske krav i forbindelse med ansøgning
Vi lægger op til at modtage mange forskellige typer digitale værker og filtyper, så en fuldstændig liste med tekniske krav til filtyperne er umulig at opstille.
Dog findes herunder en liste med basiskrav til billedfiler, videofiler og lydfiler.

Bemærk, at ved værker med en varighed over 3 minutter kan det være en god idé at lave en trailer på max 3 minutter. Traileren er beregnet til at lette censurkomitéens arbejde, og vil ikke indgå i udstillingen, hvis værket antages.


Billedfiler
Format
: jpeg, jpg
Størrelse: ideelt 2600x1800 pixels, 300 dpi, max 6 MB.
Farve: RGB (standard til skærmvisning. Benyt ikke SMYK - det er til print)
Navngivning af billedfiler: Benyt ikke æ ø å =) (/ &% € # "! § $? eller andre kommandotaster (dette kan være en kilde til fejl ved upload).
Brug ikke mellemrum, benyt_underscore_i_stedet_som_her


Videofiler
Format: mpeg4, avi, wmv, mov
Video skal kunne afspilles med VLC Media Player, Windows Media Player eller Quick Time Player.
Varighed: Angiv på anmeldelsesblanketten den reelle varighed uden loop.
Eksempel: 4 minutter og 35 sekunder skrives 4.35
Navngivning af videofil: Videofilen navngives med Journal- og værknummer, video/trailer, varighed og evt. værktitel.
Eksempel videoværk:
Journalnr. 235, værknr. 4, video, varighed 9 min. med titlen ”Rygklapperklubben Klap i” navngives: 235_4_video_9.00_Rygklapperklubben_Klap_i
Eksempel for trailer til videoværk:
Journalnr. 235, værknr. 4, trailer, varighed 1.45 min. med titlen ”Rygklapperklubben Klap i” navngives: 235_4_trailer_1.45_Rygklapperklubben_Klap_i


Lydfiler
Format: aac, wma, mp3
Lyd skal kunne afspilles med VLC Media Player, Windows Media Player eller iTunes.
Varighed: Angiv på anmeldelsesblanketten den reelle varighed uden loop.
Eksempel: 4 minutter og 35 sekunder skrives 4.35
Navngivning af lydfil: Lydfilen navngives med Journal- og værknummer, lyd/prøve, varighed og evt. værktitel.
Eksempel lydværk:
Journalnr. 235, værknr. 4, lydværk, varighed 9 min. med titlen ”Smoking Guns” navngives: 235_4_lyd_9.00_Smoking Guns.
Eksempel for prøve til lydværk:
Journalnr. 235, værknr. 4, prøve, varighed 1:45 min. med titlen ”Smoking Guns” navngives: 235_4_proeve_1.45_Smoking_Guns

Ansøgningsgebyr
Ansøgningsgebyret er 550 DKK, og dækker købet af 1 journalnummer.
Det et betales som led i ansøgningsprocessen, der foregår online.
Det er sikkert at betale online, og der kan betales med Dankort, VISA, MasterCard, Maestro eller JCB.
På ét journalnummer kan ansøges med op til 6 værker.
Vil du ansøge med flere end 6 værker, må du købe et nyt journalnummer.

Alle kunstnere uanset alder, uddannelse, nationalitet eller opholdssted kan indsende værker til KP. Det gælder både individuelle kunstnere og grupper.

Til KP21-digital accepteres IKKE

 • reproduktioner af analoge værker.
 • værker, der tidligere har været antaget på en af følgende censurerede udstillinger:
  Kunstnernes Efterårsudstilling (KE)
  Kunstnernes Sommerudstilling (KS)
  Nordkraftudstillingen (NK)
  Forårsudstillingen Charlottenborg

Udstillingen vises online på KP's hjemmeside og får ikke nogen fysisk fremtræden.
KP21-digital vil kunne ses på almindelige digitale platforme som computer, tablet og smartphone (både Android og iOS).

Hvordan bruges billedmaterialet?
Det digitalt indsendte materiale vises ikke til andre end censurkomitéen under censureringen.
Alle uploadede fotos slettes fra KPs server efter censur og udstilling.
KP forbeholder sig dog ret til at bruge fotos af antagne værker med henblik på at skabe opmærksomhed omkring udstillingen.

Tilladelse til visning
Når du ansøger med fotos af dine værker, giver du tilladelse til, at billedmateriale af værker må anvendes af pressen til publicering i forbindelse med mediedækningen af KP samt til formidling og annoncering på KPs og Kunsthal Aarhus’ hjemmeside, sociale medier (Facebook og Instagram) osv. Ansøger kan ikke kræve royalties eller andet vederlag fra de forskellige medier, KP eller Kunsthal Aarhus i denne forbindelse.

Rul til toppen