KP-prisen 2020

KP-prisen 2020 på 10.000 kr., som er sponsoreret af Aarhuus Stiftstidendes Fond går til:

Ditte Johanne Krogh Bertelsen
for videoen
'Uden titel (køkken)'

Prisen er tildelt af juryen bestående af Lisbeth Bachman, Pernille Lærke Andersen, Jens Erik Sørensen og Jesper Rasmussen, der har følgende korte motivering for tildelingen:

Den fem minutter lange video består af to enkle indstillinger af et køkken, hvor en liggende krop i små ryk bevæger sig henover gulvet.
Videoen er en performativ registrering og afsøgning af rummet, der både er behæftet med kønsstereotype elementer som nøgenhed, sårbarhed, højhælede sko og et køkken, men som samtidig er helt uudgrundelig i sin anderledeshed, der ikke ligner noget vi kender i forvejen.
Det er i sig selv en bedrift!

Tillykke til Ditte Johanne Krogh Bertelsen!

En faglig anerkendelse og en tiltrængt økonomisk håndsrækning

Initiativet til uddelingen af KP-prisen og Publikumsprisen er kommet fra KPs bestyrelse, og med økonomisk støtte fra Aarhuus Stiftstidendes Fond er blevet muliggjort et længe næret ønske om at opkvalificere talentplejen i forbindelse med KP.
At modtage én af priserne har betydet en helt særlig faglig anerkendelse og en tiltrængt økonomisk håndsrækning. For som enhver ved, er det kunstneren, der som udgangspunkt bærer både regning og risiko ved fremstillingen af kunstværker.

KP-prisen og Publikumsprisen er doneret af Aarhuus Stiftstidendes Fond og uddeles som rejselegater

Rul til toppen