KP-prisen 2022

KP-prisen 2022 på 10.000 kr., som er sponsoreret af Aarhuus Stiftstidendes Fond, går til:

Jonatan Wejnold
for videoen
'Dear Rock of the Real World' / 05:03 min

Prisen er tildelt af juryen bestående af Pernille Lærke Andersen (KP's bestyrelse), Peter Flejsborg (Galleri Profilen) og billedkunstner Jesper Rasmussen, der har følgende motivering for tildelingen:

Jonatan Wejnold skildrer i sin avatar-video Dear Rock of the Real World et digitalt univers med en gennemført æstetik og en stærk poetisk undertone.
Man føres ind i en digital blomsterverden af stor, sanselig skønhed som understreges af en musikside, der både er enkel og forførende.
Men skønheden har en bagside, en iboende dystopi, hvor den økologiske katastrofe truer så det hele kæntrer og forgår, og hvor glitch og fejl dukker op i billedet med mellemrum.
Videoen er med sine digitale virkemidler en overbevisende manifestation, der peger frem mod en uvis fremtid.

Stort tillykke til Jonatan Wejnold!

Skønheden har en bagside: KP-prisen 2022 går til æstetisk og dystopisk værk / 13. april 2022 / Aarhus Stiftstidende / Af Kirstine Lefevre Sckerl

En faglig anerkendelse og en tiltrængt økonomisk håndsrækning

Initiativet til uddelingen af KP-prisen og Publikumsprisen er kommet fra KPs bestyrelse, og med økonomisk støtte fra Aarhuus Stiftstidendes Fond er blevet muliggjort et længe næret ønske om at opkvalificere talentplejen i forbindelse med KP.
At modtage én af priserne har betydet en helt særlig faglig anerkendelse og en tiltrængt økonomisk håndsrækning. For som enhver ved, er det kunstneren, der som udgangspunkt bærer både regning og risiko ved fremstillingen af kunstværker.

KP-prisen og Publikumsprisen er doneret af Aarhuus Stiftstidendes Fond og uddeles som rejselegater

Rul til toppen