KP-prisen 2024

KP-prisen 2024 på 10.000 kr., som er doneret af Aarhuus Stiftstidendes Fond, gik til:

Marc Du
for maleriet
'Mod en blødere verden' / Olie på lærred / 120x100 cm

Prisen er tildelt af juryen bestående af Pernille Lærke Andersen (KP's bestyrelse), Peter Flejsborg (tidl. Galleri Profilen) og Charlotte Fogh (Galleri Charlotte Fogh), der har følgende motivering for tildelingen:

Et værk udført med stor præcision, overbevisning og teknisk kunnen. Værket inviterer beskueren ind i fortiden, med tydelige referencer til både Munch, Hammershøi og pop art og viser os nutiden igennem Nour Fogs forunderlige skulpturelle verden. Og ser man dybere, ser man ind i kunstnerens realitet. Værket skildrer, med sine fine og præcise tråde til både fortid og nutid, en stemning, som mange kunstnere føler af og til - usikkerheden og berettigelsen. Kunstneren har udover at være repræsenteret i dag, udstillet på KP i 22 og 23 og hvis udviklingen og præcisionen fortsætter, er vejen banet.

Så stort tillykke til Marc Du med KP-prisen 2024!

En faglig anerkendelse og en tiltrængt økonomisk håndsrækning

Initiativet til uddelingen af KP-prisen og Publikumsprisen er kommet fra KPs bestyrelse, og med økonomisk støtte fra Aarhuus Stiftstidendes Fond er blevet muliggjort et længe næret ønske om at opkvalificere talentplejen i forbindelse med KP.
At modtage én af priserne har betydet en helt særlig faglig anerkendelse og en tiltrængt økonomisk håndsrækning. For som enhver ved, er det kunstneren, der som udgangspunkt bærer både regning og risiko ved fremstillingen af kunstværker.

KP-prisen og Publikumsprisen er doneret af Aarhuus Stiftstidendes Fond og uddeles som rejselegater

Rul til toppen