SPRING24

SPRING er Kunstnernes Påskeudstillings talentudstilling med en lille håndfuld kunstnere, der inden for de seneste sæsoner har markeret sig stærkt på den censurerede KP.
Det er KP's bestyrelse, der udpeger kunstnerne til SPRING.

SPRING24 vises sideløbende med KP24 i Kunsthal Aarhus 23. marts - 12. maj 2024.

Kunstnerne på SPRING24
Jonas Erboe (udstillede på KP22)
Spatial Operations v. Jens Stegger Ledaal (udstillede på KP22 og KP23)
Ihsan Saad Ihsan Tahir (udstillede på KP23)

Vejleder: Noelia Mora Solvez


Jonas Erboe

Jonas Erboe
Once Upon a Time

‘If you want to win something, run 100 meters. If you want to know anything about life, run a Marathon’ - Emil Zátopek

Once Upon a Time er en installation, der udforsker løbet og vasen og disses historiske, kulturelle og symbolske funktion og mening. Værket består af 42,195 glaserede terracotta vaser – en for hver af maratonløbets 42,195 kilometer - og skildrer hver en fortælling om maratonløbet fra de første græske myter til samtidige referencer og personlige erfaringer.
Værket er lavet med reference til første Panathenæiske lege i antikkens Grækenland, hvor vinderen af løbekonkurrencen blev præmieret med præmie-vaser samt løbeprojektet The Marathon Project, hvor kunstneren i perioden 2020-2023 løb 12 maratonløb i - eller rundt om - små aflukkede lokaler eller bygninger. Bland andet Kunsthal Aarhus i 2022.SPATIAL OPERATIONS v. Jens Stegger Ledaal

SPATIAL OPERATIONS
/ Jens Stegger Ledaal
Elisabeth Von Beetzen Thorsen, Gustav Oliver Gunvaldsen, Halvor Wilhelm Valle, Hermund Arntzen Dale, Ingrid Bjørnaali, Marianne Stranger

Et gruppebaseret projekt, der med mennekeskabte landskaber som centralt udgangspunkt, vil opsøge og arbejde på steder i DK som kan fremvise både noget karakteristisk (forventeligt) og en kontrast, som fx strandene ved Hirtshals overstrøet med bunkere, en fredelig landevej krydset af en enorm betonbro (mellem Aarhus og Silkeborg) eller det urovækkende ved Marselisborg Dyrehave, hvor de vilde dyr holdes som ’prydplanter’ i en art pastoralt tableau.

Resultatet af arbejdet præsenteres i Kunsthal Aarhus som en installation med skulptur, video, foto, medbragte redskaber, effekter og artefakter fra produktionsprocessen.Ihsan Saad Ihsan Tahir

Ihsan Saad Ihsan Tahir
THINGS FALL APART

Et stort relief (12x1,8m) fremstillet af indfarvet gips, en non-liniær fortælling, som undersøger idéer om kulturudveksling og maskulinitet. Motiverne tænkes udført med fine indrids i overfladen – en slags poetiske 'cut-outs' fra et sammensurium af kulturelle, personlige, litterære, musikalske og historiske referencer. Logoer fra irakiske importvarer står side om side med billeder fra musikvideoer, familieportrætter, klassiske malerier, håndskrevne noter og dugfriske raptekster.

Formålet med SPRING er

  • at synliggøre væsentlige kunstneriske udtryk og undersøgelser, der ellers kan have svært ved at finde en offentlig platform
  • at understøtte den enkelte kunstner i sin karriere
  • i et større perspektiv, at styrke kunstens fødekæde.

SPRING har tre vigtige satsninger

  • Talentpleje: Tidligt i forløbet tilknyttes kunstnerne en kvalificeret vejleder (i år billedkunstner Noelia Mora Solvez), der rådgiver om de individuelle værker. Der samarbejdes om den samlede udstilling og om katalogets form og indhold.
  • Udveksling: En platform skabes for nye netværk og samarbejder kunstnere imellem.
  • Formidling: Der arbejdes på at udvikle forholdet mellem værk og publikum ved bl.a. at udgive katalog, handouts, iværksætte offentlige talks mm.

 

Rul til toppen