Censurkomitéen KP24

Censurkomitéen i samlet flok efter veludført arbejde. Fra venstre er det Jacob Remin, Kim Richard Adler Mejdahl, Yong Sun Gullach, Jens Settergren og Lina Hashim.

Censurkomitéens opgave

Censurkomitéen, der er udpeget af KP's bestyrelse, udvælger værkerne til KP24 på grundlag af indsendt værkdokumentation + evt. projektbeskrivelser eller redegørelser for kunstneriske intentioner, hvis det er oplyst af indsender.
Censurkomitéen får under censureringen ikke andre oplysninger om indsender end journalnummer.
Navn oplyses kun ved begrundet forespørgsel.

Kunstneriske kriterier
Censurkomitéen sammensætter udstillingen alene ud fra kunstneriske kriterier.
Alle andre kriterier er censureringen uvedkommende.
Den samlede censurkomité tager stilling til samtlige indsendte værker.

Spilleregler
Værkerne til KP udvælges over 3 runder på grundlag af uploadede digitale billedfiler eller video- og lydfiler indsendt på usb-disk eller via wetransfer.com.
1. runde:
Alt materiale gennemses. Er der én censor, der ønsker at gense et eller flere af indsenders værker, går alt videre til 2. runde.
2. runde:
Her kan vælges enkeltværker ud. Er der mindst to censorer, der ønsker at gense et eller flere af indsenders værker går disse videre til 3. runde.
3.runde:
Sidste og afgørende - her udvælges værkerne til udstillingen. Der skal være mindst tre censorer (almindeligt flertal) der går ind for et værk, for at det antages.


Yong Sun Gullach

Foto: Marco Grimnitz

Yong Sun Gullach
Født 1967, Seoul, Korea – bor og arbejder i København.
Yong Sun Gullach arbejder feministisk interdisciplinært mellem performance, tekst, skulpturer, film, lyd og aktivisme. Hun undersøger den uendelige rekonstruktion transnational adopterede udlever i det neokoloniale globale nord samt den aldrende krop som arkiv for disporadiske traumer og smerte.
Yong Sun Gullach har en cand. mag. i litteratur fra Københavns Universitet 1997, en Masters Degree in Mediastudies fra New School University, NYC 1999 samt Diplomacy Degree in Management ved DTU 2011, og Art Writing Masterclass ved Aarhus Litteraturcenter 2014.


Lina Hashim

Foto: Mads Holm

Lina Hashim
Født 1978 i Kuwait City – bor og arbejder i København.
Et gennemgående tema i Hashims praksis er en undersøgelse og afdækning af aspekter af islam, der normalt er gemt væk for offentligheden. Hendes undersøgelser har ikke et blasfemisk sigte, men indgår i en kritisk og nuanceret dialog med religionen. Hashim har selv sagt: 'Hvis Islam er et teaterstykke, vil jeg vise, hvad der sker backstage'. Hashim arbejder i sine undersøgelser med et dobbeltblik på Islam; dels som muslimsk opdraget kvinde og dels som den kritiske betragter.
Lina Hashim er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2020.


Kim Richard Adler Mejdahl

Foto: Fiona Aagaard

Kim Richard Adler Mejdahl
Født 1990 – bor og arbejder i København.
Kim Richard Adler Mejdahl er kunstner og komponist.  Video er ofte et element i hans tværmediale værker. Hans kunst udspringer ofte af et mørke fra en barndom præget af vold og misrøgt, og den er en forunderlig blanding af hyperrealisme med dokumentarisk kameraføring og stærk symbolisme med opstillede stills, animationer og effekter.
Kim Richard Adler Mejdahl er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi (MFA) i 2019 og Det Fynske Kunstakademi (BFA) i 2015.


Jens Settergren

Foto: Luna Stage

Jens Settergren
Født 1989 - bor og arbejder i København.
Gennem brug af video, fotografi, skulptur, lyd og digital animation undersøger Jens settergren kunsten som et redskab til at genforhandle forskellige fortællinger og undersøge de forskellige kræfter, der former vores virkelighed.
Jens Settergren er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi 2016.


Jacob Remin

Foto: Mads Hoppe

Jacob Remin
Født 1977 - bor og arbejder i København.
Jacob Remins praksis tager udgangspunkt i teknologi som social konstruktion, politisk magt og aktivistisk værktøj. Remin arbejder aktivt afsøgende for at nedbryde hierarkier mellem kunsten og videnskaben og afsøger andre tider, kulturer og forståelser for samme. Remin arbejder netværksdannende og er involveret i flere grupper, som beskæftiger sig med kunst og teknologi.
Jacob Remin har en MA, Interaction Design fra CIID (2009) og en BA, Design Enginer fra DTU (2008)


 

Rul til toppen