OPEN CALL KP21-digital

Online udstilling 27. marts - 25. april 2021

Bemærk at KP21-digital efterspørger digitale kunstværker og IKKE fysiske værker eller reproduktioner heraf.
Se Definition af digital kunst

Alle kunstnere uanset alder, uddannelse, nationalitet eller opholdssted kan indsende digitale værker til KP21-digital. Det gælder både individuelle kunstnere og grupper.

Ansøgning til KP21-digital foregår online 10. - 17. januar 2021.
DEADLINE 17. januar kl. 24:00

Censureringen er baseret på uploadede digitale billedfiler samt øvrige indsendte digitale filer eller links hertil.

Ansøgningsgebyr: 550 DKK for én ansøgning
Der kan anmeldes op til 6 værker pr. ansøgning.

For flere detaljer se Vejledning og betingelser KP21-digital


Censurkomitéen KP21-digital

Amalie Smith
Signe Klejs
Jacob Tækker


Hvorfor KP21-digital?

Covid-19 krisen har synliggjort et potentiale for kunst på digitale platforme, og det ønsker KP at videreudvikle - dels pga. den udvidede rækkevidde en online udstillingsplatform muliggør, og dels for at fremme og udbrede den digitale kunst i Danmark.

Den digitale kunst tilbyder en essentiel mulighed for at reflektere over vores samtids måske mest markante paradigmeskifte - fra en analog til en digital æra - igennem kunsten. Den arbejder på mediernes egne præmisser og er derved et vigtigt aspekt i forståelsen af og kulturdannelsen i den digitale æra.

Denne digitale dannelse beror på værker, der er skabt til virtuelle platforme og internettet. Dvs. at værkerne er skabt med digitale værktøjer og præsenteres på digitale platforme, hvilket IKKE er at forveksle med digitaliseret kunst, der kan være affotograferinger af analoge kunstværker, der evt. udstilles i gallerier på internettet.


Definition af digital kunst

Vi definerer i denne sammenhæng digital kunst som kunstnerisk formgivning, der har digitale og elektroniske medier som grundlag for en kunstpraksis. Værkerne kan være tværæstetiske (visuelle medier, musik, performance, lys etc. i samme værk), og/eller rumme interaktive aspekter.
Af overordnede genrer indenfor den digitale kunst kan nævnes: videokunst, lydkunst, netkunst, spil, podcast, software kunst, augmented reality og cross-media projekter.

  • Den kunstneriske idé skal være funderet i det digitale format. Vi ønsker IKKE affotograferinger af analoge kunstværker.
  • Værket skal være skabt til at kunne fungere på gængse digitale platforme som pc, tablets og smartphones – både Android og iOS (og evt. via links til særskilt software).

Udstillingen vises online

KP21-digital vises online i perioden 27. marts – 25. april 2021 på KP’s hjemmeside (og evt. via links til særskilt software).
KP21-digital får ingen anden fysisk fremtræden.


Vigtige datoer KP21-digital

Online ansøgning åbner: Søndag d. 10. januar 2021 (Link til registrering og betaling findes på dette site fra d. 10. januar)
Deadline online ansøgning: Søndag d. 17. januar 2021 kl. 24:00

Censur afsluttet: Torsdag d. 4. februar 2021
Censur svar: Mandag d. 8. februar 2021

Fernisering: Lørdag d. 27. marts 2021, kl. 14-17 i Kunsthal Aarhus og online adgang åbnes.
Udstillingsperiode: Søndag d. 28. marts - søndag d. 25. april 2021

 

Rul til toppen